Ledai be laktozės su karamelizuotais vaisiais ir pistacijomis
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Ledai be laktozės, po 120ml2 vnt.
-
Moliūgas100 g
-
Slyvos4 vnt.
-
Obuolys1 vnt.
-
Kriaušė1 vnt.
-
Medus3 šaukštas (-ai)
-
Sviestas be laktozės3 šaukštas (-ai)
-
Pistacijos70 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Moliūgą supjaustykite plonais griežinėliais, obuolius ir kriaušes – kubeliais. Slyvas perpjaukite į keturias dalis, išimkite kauliukus.
Į keptuvę įdėkite 1 šaukštą medaus, pakaitinkite, tuomet suverskite moliūgo gabaliukus, įdėkite 1 šaukštą sviesto be laktozės.
Atskirai karamelizuokite obuolius ir kriaušes, įdėdami 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus sviesto be laktozės.
Visus vaisius karamelizuokite po 3–4 minutes.
Išgliaudykite pistacijas, jų branduolius susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu.
Ledus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite riešutais iš abiejų pusių.
Dėkite ledus į serviravimo lėkštutes, sluoksniuodami su moliūgo griežinėliais. Šalia įdėkite karamelizuotų obuolių ir kriaušių.