Leistinukai iš kvietinių miltų su uogomis ir jogurtine grietine
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kvietiniai miltai300 g
-
kiaušiniai4 vnt.
-
pienas125 ml
-
druskažiupsnelis
-
jūsų mėgstamos uogos300 g
-
jogurtinė grietinė300 g
-
medus arba klevų sirupaspatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kiaušinius gerai išplakite, o plakdami tuo pat metu įmaišykite miltus, įberkite druskos. Gauta tešla turėtų būti blynų tešlos tirštumo.
Vandenį pasūdykite ir užvirinkite. Šaukštu per tarką arba per koštuvą su skylutėmis suleiskite tešlą į vandenį: koštuvą arba tarką laikykite virš puodo su verdančiu vandeniu ir mediniu šaukštu arba mentele tešlą pro tarkoje ar koštuve esančias skylutes išspauskite į vandenį.
Supylę visą tešlą, palaukite, kol vanduo su leistinukais vėl užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 3–5 minutes.
Išvirtus leistinukus supilkite į koštuvą ir gerai nuvarvinkite.
Sudėkite leistinukus į lėkštę, apipilkite ištirpintu sviestu, paskaninkite jogurtine grietine ir uogomis. Jeigu norite, kad būtų saldžiau, apliekite medumi arba klevų sirupu.