Leistinukai iš kvietinių miltų su uogomis ir jogurtine grietine

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Leistinukai iš kvietinių miltų su uogomis ir jogurtine grietine

Ingredientai

Ingredientai:

  • kvietiniai miltai
     300 g
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • pienas
     125 ml
  • druska
      žiupsnelis
  • jūsų mėgstamos uogos
     300 g
  • jogurtinė grietinė
     300 g
  • medus arba klevų sirupas
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaušinius gerai išplakite, o plakdami tuo pat metu įmaišykite miltus, įberkite druskos. Gauta tešla turėtų būti blynų tešlos tirštumo.

Vandenį pasūdykite ir užvirinkite. Šaukštu per tarką arba per koštuvą su skylutėmis suleiskite tešlą į vandenį: koštuvą arba tarką laikykite virš puodo su verdančiu vandeniu ir mediniu šaukštu arba mentele tešlą pro tarkoje ar koštuve esančias skylutes išspauskite į vandenį.

Supylę visą tešlą, palaukite, kol vanduo su leistinukais vėl užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 3–5 minutes.

Išvirtus leistinukus supilkite į koštuvą ir gerai nuvarvinkite.

Sudėkite leistinukus į lėkštę, apipilkite ištirpintu sviestu, paskaninkite jogurtine grietine ir uogomis. Jeigu norite, kad būtų saldžiau, apliekite medumi arba klevų sirupu.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas