Lenkiškas obuolių pyragas „Sharlotka“

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Lenkiškas obuolių pyragas „Sharlotka“

Ingredientai

  • sviestas
     150 g
  • kvietiniai miltai
     250 g
  • druska
     1 žiupsnelis
  • cukraus pudra
     100 g
  • kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     3 vnt.

Obuolių įdarui

  • obuoliai „Fuji“
     1 kg
  • rudasis cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • vanilinio kvapo medziaga
     1 šaukštelis (-iai)

Morengui

  • druska
     1 žiupsnelis
  • cukraus pudra
     3 šaukštas (-ai)
  • kiaušiniai
     3 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į miltus sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir sutrinkite iki smėlinės konsistencijos. Suberkite cukraus pudrą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos, išmaišykite. Sudėkite kiaušinio trynius ir išminkykite tešlą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai arba tešlą pasigaminkite iš vakaro.
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir stambiai supjaustykite. Obuolius sumaišykite su cuk-rumi, vanile ir cinamonu, sudėkite į įkaitintą platų puodą ir maišydami patroškinkite apie 5 minutes, kol obuoliai su-minkštės. Iškeptus obuolius palikite atvėsti.
Pasigaminkite morengo masę. Kiaušinių baltymus išplakite su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Kepimo formą (26–30 cm skersmens) patepkite riebalais, paskirstykite joje ¾ tešlos, subadykite šakute. Dėkite obuolių įdarą, morengo masę ir užtarkuokite likusią tešlą ant morengo masės.
Kepkite 180 °C orkaitėje apie 50 min.
Jeigu viršutinis tešlos sluoksnis ims degti, uždenkite folijos lakštu.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas