Lietiniai blynai
-
Gaminimas 35min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Kiaušinis1 vnt.
-
Druskažiupsnelis
-
Cukrusžiupsnelis
-
Pienas300 ml
-
Kvietiniai miltai100 g
-
Kakavos milteliai2 šaukštas (-ai)
-
Sviestas (ištirpintas)30 g
Ingredientai patiekimui:
-
Natūralus jogurtas200 g
-
Maskarponės sūris200 g
-
Cukraus pudrapagal skonį
-
Švieži vaisiai
-
Šviežios uogos
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į dubenį muškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir gerai išmaišykite.
Po truputį įpilkite pieno, įberkite šiek tiek kakavos miltelių ir miltų, ištirpinto sviesto.
Visą laiką maišykite, kol tešla taps vientisa. Įkaitinkite blynų keptuvę.
Pilkite ploną tešlos sluoksnį ir kepkite blyną iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Sumaišykite jogurtą su maskarponės sūriu ir cukrumi.
Uogas ir vaisius supjaustykite mėgstamo dydžio gabalėliais ir patiekite viską kartu – blynus, paruoštą jogurtą ir vaisius, uogas.
Skanaus!