Lietuviškas jautienos antrekotas su kruopomis ir grybais

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Lietuviškas jautienos antrekotas su kruopomis ir grybais

Ingredientai

Ingredientai:

  • jautienos antrekotas
     1 kg
  • šviežiai malti juodieji pipirai ir druska
      pagal skonį
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Ingredientai kruopoms su grybais:

  • miežinės arba kvietinės kruopos
     150 g
  • ghi sviestas
     50 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • džiovinti grybai
     40 g
  • kreivabudės
     300 g
  • druska
      pagal skonį
  • švieži čiobreliai
     1 vnt.
  • pipirai
      pagal skonį

Ingredientai troškintiems kopūstams su medumi:

  • rauginti kopūstai
     300 g
  • gira
     100 ml
  • kmynai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • ghi sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Mėsą įtrinkite pipirais ir apšlakstykite aliejumi. Atidėkite į šalį, kol ruošite garnyrą.

Džiovintus grybus virkite 30 minučių, prieš tai pamirkę juos šaltame vandenyje apie 1–2 valandas. Kreivabudes nuplaukite ir suplėšykite. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite su sviestu 2 minutes. Tada sukrėskite paruoštus grybus ir kepkite apie 5 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais.

Kruopas prieš virdami perplaukite šiltu vandeniu. Jas virkite ant silpnos ugnies. Nukoškite ir sudėkite prie grybų. Viską išmaišykite. Jeigu reikia, dar pridėkite prieskonių.

Tada ruoškite kopūstus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite kmynus ir kelias minutes juos pakepinkite. Sudėkite kopūstus, cukrų ir medų, pagardinkite druska, viską gerai išmaišykite. Supilkite girą, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie valandą retsykiais pamaišydami, kol kopūstai visai suminkštės.

Mėsą apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2 minutes. Tada sumažinkite ugnį ir kepkite dar apie 10–15 minučių, retsykiais apversdami mėsą. Pabarstykite druska.

Jautienos antrekotą patiekite su kruopų ir grybų garnyru.

 

Patarimas: jeigu norite, kad mėsa atsiskirtų nuo kaulo, galite ją patroškinti, pridėję susmulkintų svogūnų, morkų ir įpylę 500 ml sultinio, ant silpnos ugnies apie 1 val.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis