Makaronai su artišokų tyre, pupelėmis ir gražgarstėmis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Makaronai su artišokų tyre, pupelėmis ir gražgarstėmis

Ingredientai

Ingredientai

  • makaronai (pageidautina vamzdelių formos)
      4 porcijos
  • šparaginės pupelės
     150 g
  • virtos baltosios pupelės
     380 g
  • artišokų pumpurai
     390 g
  • petražolės
      0.5 ryšulėlio
  • pomidorai
     3 vnt.
  • kaparėliai
     1 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 vnt.
  • vanduo
     50 ml
  • druska ir pipirai
     1 žiupsnelis
  • artišokų tyrė
     130 g
  • gražgarstės
     65 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.

Nuplaukite šparagines pupeles ir makaronams likus virti 3 minutes, sumeskite jas virti kartu su jais.

Kiaurasamtyje nusunkite baltąsias pupeles ir nuskalaukite po tekančiu vandeniu, leiskite vandeniui nuvarvėti. Išverskite į kiaurasamtį artišokus iš skardinės ir taip pat nuvarvinkite skystį.

Susmulkinkite petražoles, supjaustykite pomidorus gabaliukais, o artišokus griežinėliais.

Artišokus ir kaparėlius pakepinkite alyvuogių aliejuje. Ant jų išspauskite česnaką (1 skiltelę), suberkite susmulkintų pomidorų gabaliukus ir įpilkite vandens. Patroškinę keletą minučių, apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Nukoškite makaronus su drauge virtomis šparaginėmis pupelėmis ir sumaišykite juos su baltosiomis pupelėmis ir keptų artišokų tyre.

Patiekdami makaronus su artišokais apibarstykite juos gražgarstėmis.

Panašūs receptai