Makaronai su artišokų tyre, pupelėmis ir gražgarstėmis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
makaronai (pageidautina vamzdelių formos)4 porcijos
-
šparaginės pupelės150 g
-
virtos baltosios pupelės380 g
-
artišokų pumpurai390 g
-
petražolės0.5 ryšulėlio
-
pomidorai3 vnt.
-
kaparėliai1 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 vnt.
-
vanduo50 ml
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
-
artišokų tyrė130 g
-
gražgarstės65 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
Nuplaukite šparagines pupeles ir makaronams likus virti 3 minutes, sumeskite jas virti kartu su jais.
Kiaurasamtyje nusunkite baltąsias pupeles ir nuskalaukite po tekančiu vandeniu, leiskite vandeniui nuvarvėti. Išverskite į kiaurasamtį artišokus iš skardinės ir taip pat nuvarvinkite skystį.
Susmulkinkite petražoles, supjaustykite pomidorus gabaliukais, o artišokus griežinėliais.
Artišokus ir kaparėlius pakepinkite alyvuogių aliejuje. Ant jų išspauskite česnaką (1 skiltelę), suberkite susmulkintų pomidorų gabaliukus ir įpilkite vandens. Patroškinę keletą minučių, apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Nukoškite makaronus su drauge virtomis šparaginėmis pupelėmis ir sumaišykite juos su baltosiomis pupelėmis ir keptų artišokų tyre.
Patiekdami makaronus su artišokais apibarstykite juos gražgarstėmis.