Makaronai su brokoliais, pagardinti kedrų riešutais ir šparaginėmis pupelėmis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės:
-
brokolis500 g
-
kedro riešutai100 g
-
vyšniniai pomidorai250 g
-
aitrioji paprika1 vnt.
-
žaliosios šparaginės pupelės150 g
-
makaronai (pageidautina vamzdelių formos „Penne rigate”)4 porcijos
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
kaparėliai2 šaukštelis (-iai)
-
česnakas1 vnt.
-
vanduo100 ml
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
petražolės20 g
-
tarkuotas Grana Padano arba Parmigiano Reggiano sūris100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dideliame puode užvirinkite šiek tiek pasūdytą vandenį makaronams.
Padalinkite brokolį į atskirus žiedus, stiebą nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais.
Karštoje sausoje keptuvėje paskrudinkite kedro riešutus iki auksinės spalvos.
Pomidorus perpjaukite perpus. Perpjaukite per pusę aitriąją papriką, išvalykite sėklas, puseles sukapokite smulkiau. Pupeles nuplaukite ir padalinkite į dvi dalis
Likus 3 minutėms iki makaronai išvirs, sudėkite į puodą brokolius.
Įkaitinę alyvuogių aliejų keptuvėje pakepinkite pomidorus, aitriąją papriką, pupeles ir kaparėlius. Baigiant kepti išspauskite ant jų česnaką (1 skiltelę). Dar šiek tiek pakepinkite, jeigu reikia, įpilkite šlakelį vandens. Kepinkite tol, kol pomidorai suminkštės ir pasieks padažo tirštumą. Pagardinkite druska ir pipirais. Sukapokite petražoles.
Nukoškite makaronus ir sumaišykite juos su keptuvės turiniu. Patiekite makaronus su kedro riešutais, petražolėmis ir sūriu.