Makaronai su midijomis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
šviežios, nuvalytos midijos400 g
-
alyvuogių aliejus
-
česnakas1 vnt.
-
raudona aitrioji paprika1 vnt.
-
ančiuvių filė1 vnt.
-
konservuoti arba šviežūs pjaustyti pomidorai400 g
-
baltas sausas vynas100 ml
-
viso grūdo makaronai240 g
-
petražolėsryšulėlis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Midijas nuvalykite, pašalinkite nešvarumus ir išrinkite prasivėrusias kriaukleles. Įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkiai kapotą česnaką (2 skilteles) su smulkiai kapota aitriąja paprika, sudėkite ančiuvio filė ir kaitinkite trindami šaukštu, kol ji ištirps. Sudėkite į keptuvę pomidorus, supilkite vyną, pakaitinkite kol užvirs.
Tada sudėkite midijas, uždenkite dangčiu ir kaitinkite, kol midijos pilnai atsivers. Išrinkite ir išmeskite neatsidariusias midijas. Dalį midijų išvaduokite iš kriauklelių, dalį geldelių palikite papuošimui.
Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Nusausinkite ir sumaišykite su paruoštu padažu. Patiekdami pabarstykite petražolėmis.