Makaronai su pomidorų padažu, alyvuogėmis ir ančiuviais
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
geltonas svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
pomidorai (su šakelėmis)4 vnt.
-
alyvuogių aliejus50 ml
-
vanduo200 ml
-
ančiuvių filė6 vnt.
-
kaparėliai2 šaukštas (-ai)
-
alyvuogės200 g
-
druska1 žiupsnelis
-
juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
makaronai (pageidautina vamzdelių formos)4 porcijos
Patiekti su:
-
sūris Parmigiano Reggianopagal skonį
-
bazilikaspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką (1 skiltelę). Supjaustykite pomidorus kubeliais, neišmeskite šakelių, nes jų prireiks vėliau.
Dideliame puode pakepinkite svogūnus ir česnakus alyvuogių aliejuje.
Sudėkite pomidorus, pomidorų šakeles, ančiuvius ir kaparėlius, įpilkite vandens. Virkite apie 10 minučių.
Pašalinkite pomidorų šakeles ir energingai plakite masę maišytuvu tol, kol ji įgaus padažo konsistenciją. Pridėkite alyvuogių ir pagardinkite druska bei pipirais.
Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
Sumaišykite makaronus su pomidorų padažu ir patiekite juos su parmezanu ir bazilikais.
Patarimas
Prieš patiekdami pašlakstykite patiekalą alyvuogių aliejumi.