Makaronai su pomidorų padažu, alyvuogėmis ir ančiuviais

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Makaronai su pomidorų padažu, alyvuogėmis ir ančiuviais

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • geltonas svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • pomidorai (su šakelėmis)
      4 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     50 ml
  • vanduo
     200 ml
  • ančiuvių filė
     6 vnt.
  • kaparėliai
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogės
     200 g
  • druska
     1 žiupsnelis
  • juodieji pipirai
     1 žiupsnelis
  • makaronai (pageidautina vamzdelių formos)
      4 porcijos

Patiekti su:

  • sūris Parmigiano Reggiano
      pagal skonį
  • bazilikas
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką (1 skiltelę). Supjaustykite pomidorus kubeliais, neišmeskite šakelių, nes jų prireiks vėliau.

Dideliame puode pakepinkite svogūnus ir česnakus alyvuogių aliejuje.

Sudėkite pomidorus, pomidorų šakeles, ančiuvius ir kaparėlius, įpilkite vandens. Virkite apie 10 minučių.

Pašalinkite pomidorų šakeles ir energingai plakite masę maišytuvu tol, kol ji įgaus padažo konsistenciją. Pridėkite alyvuogių ir pagardinkite druska bei pipirais.

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.

Sumaišykite makaronus su pomidorų padažu ir patiekite juos su parmezanu ir bazilikais.

Patarimas

Prieš patiekdami pašlakstykite patiekalą alyvuogių aliejumi.

Panašūs receptai