Makaronai su pupelių kukuliais
-
Gaminimas 1h 20min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
makaronai „Spaghetti“300 g
-
baltosios pupelės400 g
-
raudonoji paprika1 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
aliejus4 šaukštas (-ai)
-
kiaušinis1 vnt.
-
petražolės20 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
džiūvėsėliai150 g
-
pomidorai gabalėliais400 g
-
raudonėlių prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
fermentinis sūris50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pupeles užmerkite vandenyje ir palaikykite per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį puode, suberkite mirkytas pupeles ir pavirkite apie 30 minučių, kad suminkštėtų.
Papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes.
Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir apkepkite su 2 šaukštais aliejaus. Kepkite 2 minutes. Suberkite papriką ir dar pakepkite 2 minutes. Virtuviniu kombainu sutrinkite pupeles su svogūnu, česnaku ir paprika. Į gautą pupelių masę suberkite kapotas petražoles, pagardinkite prieskoniais, įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Formuokite kukulius, juos pavoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kukulius apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių.
Pomidorų gabalėlius dėkite į įkaitintą prikaistuvį su raudonėliais, pavirkite kelias minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir nukoškite per kiaurasamtį.
Makaronus sudėkite į lėkštes, išdėliokite pupelių kukulius, apliekite pagamintu pomidorų padažu ir užberkite smulkiai tarkuoto sūrio.