Makaronai su pupelių kukuliais

  • Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis
Makaronai su pupelių kukuliais

Ingredientai

Ingredientai:

  • makaronai „Spaghetti“
     300 g
  • baltosios pupelės
     400 g
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • petražolės
     20 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • džiūvėsėliai
     150 g
  • pomidorai gabalėliais
     400 g
  • raudonėlių prieskoniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • fermentinis sūris
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pupeles užmerkite vandenyje ir palaikykite per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį puode, suberkite mirkytas pupeles ir pavirkite apie 30 minučių, kad suminkštėtų. 

Papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. 

Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir apkepkite su 2 šaukštais aliejaus. Kepkite 2 minutes. Suberkite papriką ir dar pakepkite 2 minutes. Virtuviniu kombainu sutrinkite pupeles su svogūnu, česnaku ir paprika. Į gautą pupelių masę suberkite kapotas petražoles, pagardinkite prieskoniais, įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Formuokite kukulius, juos pavoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 

 Kukulius apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių. 

Pomidorų gabalėlius dėkite į įkaitintą prikaistuvį su raudonėliais, pavirkite kelias minutes. Pagardinkite druska ir pipirais. 

 Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir nukoškite per kiaurasamtį. 

Makaronus sudėkite į lėkštes, išdėliokite pupelių kukulius, apliekite pagamintu pomidorų padažu ir užberkite smulkiai tarkuoto sūrio.
 

Panašūs receptai