Makaronų kaspinėliai su ožkų sūriu, špinatais ir grybais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
farfalle makaronai500 g
-
grybai (tinka šitakiai, mažieji pievagrybiai)650 g
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnėlis (shallot)1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
baltas vynas (neprivaloma)50 ml
-
mažieji špinatai450 g
-
grietinėlė 36 %125 ml
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
„Džiugas“ arba parmezano sūris30 g
-
šviežias ožkos pieno sūris250 g
-
prieskonių žolelės patiekimui (tinka čiobreliai)pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją (galima naudoti pilno grūdo makaronus). Nukoškite ir atsidėkite (kad nesuliptų, galite pašlakstyti aliejumi ir išmaišyti).
Didesnius grybus stambiai supjaustykite, smulkesnius palikite vientisus.
Įkaitinkite didelę keptuvę nesvylančiu dugnu. Įpilkite aliejaus ir sužerkite smulkintą svogūnėlį. Kai apkeps, suberkite grybus ir smulkintą česnaką. Kepkite, kol suminkštės (5–10 min.). Įpilkite vyno ir nugarinkite.
Pridėkite špinatų. Sumažinę kaitrą pakepkite dar 2 min. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir pakepkite dar 2 min.
Suverskite makaronus ir išmaišykite.
Dar karštą patiekalą dėkite į lėkštes. Ant viršaus užberkite smulkiai tarkuoto „Džiugo“ ar parmezano, uždėkite ožkų sūrio riekelių. Jei norite, pabarstykite prieskoninių žolelių.
Patarimas. Ožkų sūrį galite dėti į keptuvę kartu su grietinėle ir gerai išmaišyti.
Šviežias ožkų pieno sūris Natural, 125 g
Šviežias, švelnaus skonio sūris gaminamas iš Vokietijoje auginamų ožkų pieno.