Makaronų kriauklytės, įdarytos malta kiauliena
-
Gaminimas 55min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kriauklyčių formos makaronai (tinka „Selection by RIMI“ Lumaconi)200 g
-
aliejus5 šaukštas (-ai)
-
svogūnai1 vnt.
-
maltos kiauliena300 g
-
aitrioji paprika0.5 vnt.
-
saulėje džiovinti pomidorai100 g
-
pomidorų tyrė arba trinti pomidorai400 g
-
druskapagal skonį
-
bazilikai1 šaukštelis (-iai)
-
kietasis sūris50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Makaronus išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir, leidę nusivarvėti, atsidėkite.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkintus svogūnus, kol gražiai pagels. Sudėkite kiaulieną, smulkintas aitriąsias paprikas ir saulėje džiovintus pomidorus. Maišydami pakepkite ~ 6 min.
Tuomet supilkite 300 ml pomidorų tyrės ir ant lengvos kaitros troškinkite ~ 15 min. Retkarčiais pamaišykite. Į pabaigą pasūdykite ir įmaišykite kapotus bazilikus.
Į kepimo skardą supilkite 100 ml pomidorų tyrės (arba trintų pomidorų).
Kriaukleles užpildykite mėsos įdaru ir sudėkite į kepimo skardą įdaru į viršų. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite kepimo folija ir pašaukite į iki 180 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 25 min.
Skanaus!
Patarimas. Norėdami paįvairinti skonį, įdarui galite naudoti 100 g alyvuogių be kauliukų.