Mandarinų kremas blyneliams, vafliams ar desertams
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
sviestas4 šaukštas (-ai)
-
mandarinai6 vnt.
-
kiaušiniai3 vnt.
-
cukrus80 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais.
Mandarinus gerai nuplaukite. Nuo poros jų smulkia tarka nutarkuokite žieveles. Iš mandarinų išspauskite 125 ml sulčių.
Giliame nerūdijančio plieno dubenyje išplakite kiaušinius, mandarinų sultis ir cukrų. Šį dubenį perkelkite į puodą su nestipriai verdančiu vandeniu. Plakite toliau apie 5–10 min., kol mišinys sutirštės. Galite pamatuoti plakinio temperatūrą. Turi būti 80 °C. Kai sutirštės, nedelsiant nukelkite nuo kaitros. Sumeskite sviesto gabalėlius ir plakite toliau kambario temperatūroje, kol sviestas visiškai išsilydys.
Kremą perpilkite į laikymo indą ir leiskite atvėsti. Uždengtą šaldytuve jį galite laikyti 1 savaitę.