Mangų ir aviečių desertas su maskarpone
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
karštas vanduo250 ml
-
tirpi kava2 šaukštas (-ai)
-
sausainiai piršteliai200 g
-
prinokę mangai2 vnt.
-
avietės125 g
Maskarponės sūrio kremui:
-
maskarponės sūris350 g
-
grietinė260 g
-
vanilinis cukrus4 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasiruoškite kavos ir padėkite atvėsti.
Mangus nulupkite. Vieną mango puselę supjaustykite plonomis riekelėmis, jas atidėkite papuošimui. Likusių mangų minkštimą sutrinkite virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
Išplakite maskarponės sūrį su grietinėle ir vaniliniu cukrumi iki standumo.
Ant taurių dugno dėkite maskarponės kremą. Sausainius pamirkykite kavoje ir dėkite ant kremo. Ant sausainių dėkite maskarponės sūrio kremą ir trintus mangus. Procesą kartokite priklausomai nuo taurių aukštumo. Desertą sluoksniuoti pabaikite maskarponės sūriu. Papuoškite mangų riekelėmis ir avietėmis. Padėkite desertą kelioms valandoms šaltai.