Marcipaninis pyragas „Pavasaris“
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Sausainiai150 g
-
Sviestas50 g
Ingredientai įdarui:
-
Marcipanai200 g
-
Kreminis sūris400 g
-
Sviestas2 šaukštas (-ai)
-
Kiaušinai4 vnt.
-
Citrina1 vnt.
-
Kvietiniai miltai0.5 šaukštas (-ai)
-
Grietinė1 šaukštas (-ai)
Ingredientai papuošimui:
-
Cukraus pudra
-
Saldainiai
-
Torto papuošimai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 ° C.
Paruoškite pagrindą. Dideliame dubenyje ir smulkiai sutrinkite sausainius. Sumaišykite trupinius su kambario temperatūros sviestu. Tešlą gerai išminkykite ir dėkite į kepimo formą (22–23 cm skersmens) nuimamu rėmu. Drėgnais pirštais prispauskite tešlą prie dugno. Formą dėkite pastovėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Paruoškite įdarą. Sutarkuokite marcipanus. Kreminį sūrelį, tarkuotus marcipanus ir sviestą išplakite iki vientisos masės maišytuvu.
Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
Nulupkite ir sutarkuokite citrinos žievelę. Išspauskite citrinos sultis.
Į sūrio mišinį įmaišykite miltus, grietinę, citrinos žievelę ir citrinos sultis.
Supilkite mišinį į ant pagrindo ir kepkite pyragą orkaitėje 45 minutes. Tada išjunkite orkaitę leiskite pyragui dar valandą vėsti orkaitėje.
Papuoškite pyragą. Pyragą papuoškite išsijota cukraus pudra, kiaušinių formos saldainiais ir marcipaniniais viščiukais ar kitais mėgstamais torto papuošimais.
Skanaus!