Marinuota silkė su peletrūnu ir pankoliu

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Marinuota silkė su peletrūnu ir pankoliu

Ingredientai

  • Raudonieji svogūnai
     1 vnt.
  • Pankolis
     150 g
  • Maistinė acto rūgštis RIMI SMART
     50 ml
  • Cukraus milteliai
     85 g
  • Vanduo
     150 g
  • Džiovintas peletrūnas
     2 šaukštas (-ai)
  • Atlantinių silkių filė gabaliukai marinate RIMI
     390 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Pankolį supjaustykite plonais griežinėliais, geriausia su mandolina.
Kelias minutes pavirkite actą, cukrų ir vandenį su pankoliu, svogūnu ir peletrūnu. Leiskite atvėsti.
Silkę nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais. Dėkite į marinatą ir palikite šaldytuve, geriausia pora dienų prieš patiekiant.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė