Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
Marmurinis keksas
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
sviestas RIMI BASIC300 g
-
cukrus RIMI BASIC350 g
-
miltai200 g
-
kiaušiniai5 vnt.
-
pienas RIMI BASIC150 ml
-
kakava30 g
-
kepimo milteliai7 g
-
druska1 žiupsnelis
-
baltasis šokoladas RIMI BASIC100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Kiaušinius įmuškite po vieną, vis išsukant iki purumo.
Į kiaušinių masę dėkite miltus su kepimo milteliais ir druska. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tirštumą koreguokite, pildami pieną.
1/3 tešlos atskirkite, įdėkite kakavos ir išmaišykite.
Į sviestu pateptą formą pilkite pusę likusios šviesios tešlos, tuomet – kakavinę tešlą ir vėl šviesią.
Šakute šiek tiek sumaišykite ir šaukite kepti į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę, apie 45 minutes.
Kol kepa keksas, gaminkite baltojo šokolado glaistą. Išlydykite baltą šokoladą, pilkite šlakelį pieno, viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Glaistą užpilkite ant pravėsusio kekso. Skanaus!