Marokietiška harira sriuba su jogurtu
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
svogūnai2 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
salierų stiebai2 vnt.
-
morkos2 vnt.
-
kmynai1 šaukštelis (-iai)
-
tarkuotas šviežias imbieras2 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
maltas cinamonas0.5 šaukštelis (-iai)
-
malta kalendra0.5 šaukštelis (-iai)
-
lauro lapeliai2 vnt.
-
pomidorų pasta2 šaukštas (-ai)
-
daržovių sultinys750 ml
-
susmulkinti pomidorai400 g
-
virti avinžirniai400 g
-
petražolėsryšulėlis
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
citrina0.5 vnt.
Prie sriubos:
-
mėgiama duonapagal skonį
-
natūralus jogurtaspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūnus ir česnakus (2 skilteles) nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Salierus supjaustykite griežinėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kmynus sugrūskite grūstuvėje. Imbierą nuskuskite ir sutarkuokite.
Daržoves apkepkite puode alyvuogių aliejuje. Sudėkite prieskonius ir pomidorų pastą, pakepkite dar apie minutę. Įdėkite imbierą, sultinį ir susmulkintus pomidorus. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Avinžirnius suberkite į koštuvą, praskalaukite juos po šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nubėgti. Sukapokite petražoles. Suberkite avinžirnius į sriubą, leiskite užvirti, pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais citrinų sulčių.
Prie sriubos: patiekite sriubą su petražolėmis, mėgiama duona ir jogurtu.