Marokietiškas žiedinių kopūstų troškinys su lęšiais
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
-
česnakas4 skiltelė (-ės)
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
saliero stiebai2 vnt.
-
žiedinis kopūstas400 g
-
kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
ciberžolės1 šaukštelis (-iai)
-
cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
raudonoji aitrioji paprika1 vnt.
-
trinti pomidorai200 g
-
sultinys1.5 l
-
lęšiai150 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką. Suberkite juos į keptuvę. Pakepinkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.
Supjaustykite salierus, suverskite juos į tą pačią keptuvę, kur kepinote svogūnus ir česnakus, ir dar pačirškinkite 2–3 min.
Sukrėskite trintus pomidorus ir lęšius. Įberkite kuminų, ciberžolių, cinamono ir suverskite susmulkintą raudonąją aitriąją papriką. Išmaišykite ir patroškinkite kartu su daržovėmis 1–2 min.
Sudėkite supjaustytą žiedinį kopūstą, užpilkite daržoves sultiniu, padidinkite kaitrą iki didelės, uždenkite puodą ir leiskite užvirti. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir leiskite troškintis dar 30 min. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Patiekite porcijomis dubenėliuose su duonos skrebučiais.