Marokietiškas žiedinių kopūstų troškinys su lęšiais

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Marokietiškas žiedinių kopūstų troškinys su lęšiais

Ingredientai

  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • saliero stiebai
     2 vnt.
  • žiedinis kopūstas
     400 g
  • kuminas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • ciberžolės
     1 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • raudonoji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • trinti pomidorai
     200 g
  • sultinys
     1.5 l
  • lęšiai
     150 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką. Suberkite juos į keptuvę. Pakepinkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.

Supjaustykite salierus, suverskite juos į tą pačią keptuvę, kur kepinote svogūnus ir česnakus, ir dar pačirškinkite 2–3 min.

Sukrėskite trintus pomidorus ir lęšius. Įberkite kuminų, ciberžolių, cinamono ir suverskite susmulkintą raudonąją aitriąją papriką. Išmaišykite ir patroškinkite kartu su daržovėmis 1–2 min.

Sudėkite supjaustytą žiedinį kopūstą, užpilkite daržoves sultiniu, padidinkite kaitrą iki didelės, uždenkite puodą ir leiskite užvirti. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir leiskite troškintis dar 30 min. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Patiekite porcijomis dubenėliuose su duonos skrebučiais.

Panašūs receptai

Aštrus tofu troškinys

1h 15min • Vidutinis

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas