Maskarponės plokštainis su slyvomis ir baltuoju šokoladu
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
karijų riešutai200 g
-
cukrus200 g
-
sviestas60 g
-
baltasis šokoladas50 g
-
mėtų lapeliaipapuošimui
-
slyvos300 g
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
čiobrelis2 vnt.
-
rudasis cukrus2 šaukštas (-ai)
-
vanduo1 šaukštas (-ai)
Maskarponės kremui:
-
maskarponės sūris250 g
-
grietinėlė2 šaukštas (-ai)
-
medus1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Riešutus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Dubenyje trintus riešutus sumaišykite su cukrumi ir lydytu sviestu. Masę tolygiai paskirstykite ant skardos ir dėkite kepti į orkaitę apie 10–12 minučių. Iškeptą riešutų plutelę padėkite atvėsti.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmeskite čiobrelių, suberkite cukrų ir viską išmaišykite. Įpilkite šaukštą vandens ir pakaitinkite, kol cukrus ims karamelizuotis. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į karamelę. Slyvas pakepinkite karamelėje apie minutę iš abiejų pusių.
Pasigaminkite maskarponės kremą. Dubenyje išplakite maskarponės sūrį su grietinėle ir medumi iki standumo.
Ant riešutų plutelės dėkite maskarponės kremą, tuomet slyvas. Apibarstykite baltojo šokolado drožlėmis. Papuoškite mėtų lapeliais ir valgomomis gėlėmis.