Maskarponės plokštainis su slyvomis ir baltuoju šokoladu

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Maskarponės plokštainis su slyvomis ir baltuoju šokoladu

Ingredientai

Ingredientai:

  • karijų riešutai
     200 g
  • cukrus
     200 g
  • sviestas
     60 g
  • baltasis šokoladas
     50 g
  • mėtų lapeliai
      papuošimui
  • slyvos
     300 g
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • čiobrelis
     2 vnt.
  • rudasis cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     1 šaukštas (-ai)

Maskarponės kremui:

  • maskarponės sūris
     250 g
  • grietinėlė
     2 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Riešutus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Dubenyje trintus riešutus sumaišykite su cukrumi ir lydytu sviestu. Masę tolygiai paskirstykite ant skardos ir dėkite kepti į orkaitę apie 10–12 minučių. Iškeptą riešutų plutelę padėkite atvėsti. 

 Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmeskite čiobrelių, suberkite cukrų ir viską išmaišykite. Įpilkite šaukštą vandens ir pakaitinkite, kol cukrus ims karamelizuotis. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į karamelę. Slyvas pakepinkite karamelėje apie minutę iš abiejų pusių. 

 Pasigaminkite maskarponės kremą. Dubenyje išplakite maskarponės sūrį su grietinėle ir medumi iki standumo. 

 Ant riešutų plutelės dėkite maskarponės kremą, tuomet slyvas. Apibarstykite baltojo šokolado drožlėmis. Papuoškite mėtų lapeliais ir valgomomis gėlėmis.

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Uogų tiramisu

1h • Vidutinis