Maskarponės tortas su citrininiu kremu ir gervuogėmis
-
Gaminimas 1h 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
klasikinis biskvitas1 vnt.
-
gervuogės125 g
-
mėtospapuošimui
Uogoms meduje:
-
šilauogės ir gervuogės100 g
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
vanilinis cukrus1 šaukštas (-ai)
Maskarponės kremui:
-
cukrus4 šaukštas (-ai)
-
maskarponės sūris500 g
-
plakamoji grietinėlė370 ml
-
citrinos žievelė1 vnt.
Citrininiam kremui:
-
citrinos sultys ir žievelė0.5 vnt.
-
kiaušinių tryniai2 vnt.
-
kiaušinis1 vnt.
-
cukrus80 g
-
sviestas40 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite uogas meduje. Į puodą suberkite uogas, vanilinį cukrų ir medų. Kelias minutes pakaitinkite. Atvėsinkite.
Pasigaminkite citrininį kremą. Užvirkite puode vandenį. Ant puodo uždėkite dubenį su kiaušinio tryniais ir kiaušiniu, cukrumi, citrinos žievelėmis, citrinos sultimis. Viską nuolat maišykite. Plakite šluotele kaitindami kremą apie 7–10 minučių. Įdėkite sviesto į kremą ir maišykite, kol ištirps. Paruoštą kremą uždenkite maistine plėvele ir padėkite šaltai, kad atvėstų.
Pasigaminkite maskarponės kremą. Į dubenį suberkite cukrų, sudėkite maskarponės sūrį, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Išplakite grietinėlę su elektriniu plakikliu iki standumo. Į paruoštą maskarponės kremą atsargiai supilkite išplaktą grietinėlę ir su mentele išmaišykite.
Biskvitą perpjaukite į 2 arba 3 dalis. Ant vienos biskvito pusės tepkite citrininio kremo ploną sluoksnį, maskarponės kremą, dėkite uogas ir vėl biskvitą. Tortą užbaikite maskarponės kremu. Iš konditerinio maišelio gražiai išspauskite maskarponės kremą palei torto kraštą, o per vidurį paskleiskite citrininį kremą. Tortą papuoškite uogomis ir mėtomis.