Matcha tiramisu
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Kiaušiniai RIMI3 vnt.
-
Kreminis sūris ICA500 g
-
Kiaušinių sausainiai RIMI SAVOIARDI (damų piršteliai)250 g
-
Cukrus RIMI100 g
-
Romas, konjakas2 šaukštas (-ai)
-
Kakavos milteliai RIMI1 šaukštas (-ai)
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Matcha žaliosios arbatos milteliaiPapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų į atskirus dubenėlius.
Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir šaukštą cukraus ir išplakite iki standumo.
Į kiaušinių trynius suberkite likusį cukrų ir išplakite.
Į išplaktus kiaušinių trynius sudėkite kreminį sūrį ir gerai išmaišykite.
Į masę supilkite išplaktus baltymus ir vėl išmaišykite.
Sumaišykite matcha arbatą su romu ar konjaku.
Pamerkite sausainius į arbatos ir alkoholio mišinį ir padėkite ant formos dugno. Užtepkite šiek tiek kremo ant sausainių sluoksnio ir pakartokite procesą.
Mentele išlyginkite viršutinį pyrago sluoksnį arba palikite norimą tekstūrą.
Tortą padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.