Matcha tiramisu

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Matcha tiramisu

Ingredientai

  • Kiaušiniai RIMI
     3 vnt.
  • Kreminis sūris ICA
     500 g
  • Kiaušinių sausainiai RIMI SAVOIARDI (damų piršteliai)
     250 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Romas, konjakas
     2 šaukštas (-ai)
  • Kakavos milteliai RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Matcha žaliosios arbatos milteliai
      Papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų į atskirus dubenėlius.

Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir šaukštą cukraus ir išplakite iki standumo.

Į kiaušinių trynius suberkite likusį cukrų ir išplakite.

Į išplaktus kiaušinių trynius sudėkite kreminį sūrį ir gerai išmaišykite.

Į masę supilkite išplaktus baltymus ir vėl išmaišykite.

Sumaišykite matcha arbatą su romu ar konjaku.

Pamerkite sausainius į arbatos ir alkoholio mišinį ir padėkite ant formos dugno. Užtepkite šiek tiek kremo ant sausainių sluoksnio ir pakartokite procesą.

Mentele išlyginkite viršutinį pyrago sluoksnį arba palikite norimą tekstūrą.

Tortą padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė