Mažieji suvožtiniai su natūraliu jogurtu

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Mažieji suvožtiniai su natūraliu jogurtu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Liesas jogurtas
     4 šaukštas (-ai)
  • Liesa varškė
     250 g
  • Moliūgų sėklos
     70 g
  • Šviežios petražolės
      vnt.
  • Švieži bazilikai
      vnt.
  • Ekologiški kinrožių daigai
     50 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Ruginė duona
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jogurtą kartu su varške sudėkite į trintuvą ir sutrinkite. Jogurto kiekį reguliuokite patys: masė turi būti ne per skysta, bet ir ne sausa. Ji turi lengvai teptis ant duonos.

Petražoles, bazilikus ir moliūgų sėklas (šiek tiek pasilikite patiekalui papuošti) smulkiai sukapokite ir sumaišykite. Palengva ant jų pilkite varškę, sumaišytą su jogurtu. Viską gerai išmaišykite. Paskaninkite druska ir pipirais. Jeigu norite, pagardinkite česnakais.

Iš duonos riekelių apvalia formele išpjaukite apskritimus, ant jų tepkite gautą masę arba išspauskite ją, naudodami konditerinį maišelį. Tada užvožkite kitą duonos riekelę ir ant viršaus dar sykį dėkite paruoštos masės.

Papuoškite kinrožių arba kitais jūsų mėgstamais daigais ir moliūgų sėklomis. Tą patį padarykite su kitomis duonos riekelėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas