Meksikietiška užkepėlė su tortilijomis

  • Gaminimas 35min
  • Vidutinis
Meksikietiška užkepėlė su tortilijomis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • vištienos filė RIMI
     500 g
  • kukurūzų traškučiai
     100 g
  • fermentinis sūris
     100 g
  • čederio sūris
     100 g
  • žaliojis paprika
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • kalendra
      žiupsnelis
  • konservuotos raudonosios pupelės RIMI
     400 g
  • konservuotos baltosios pupelės
     400 g
  • konservuoti kukurūzai arba mažosios kukurūzų burbuolės
     400 g
  • konservuoti trinti pomidorai
     400 g
  • salsa padažas
     120 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pabodo paprastai pagaminta vištiena? Norite kažko aštresnio? Jums puikia tiks ši užkepėlė, kurioje slypi meksikietiškų skonių lobynas.

Pasiruoškite produktus. Išvirkite vištienos filė ir suplėšykite norimo dydžio gabaliukais. Galite filė (geriau su oda) iškepti orkaitėje ir supjaustyti. Sugrūskite traškučius, sutarkuokite sūrius, kubeliais supjaustykite žaliąją papriką ir svogūną, susmulkinkite česnaką (2 skilteles) ir kalendras, nusausinkite pupeles, įstrižai supjaustykite kukurūzų burbuoles.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo indo dugną ištepkite aliejumi ir tolygiai apibarstykite grūstais kukurūzų traškučiais.

Dideliame dubenyje išmaišykite visus patiekalo ingredientus, išskyrus traškučius ir sūrį. Pusę mišinio tolygiai supilkite ant traškučių. Mišinį tolygiai apibarstykite puse kiekio tarkuoto sūrio. Ant viršaus supilkite likusį patiekalo mišinį, o ant jo tolygiai suberkite likusį sūrį. Kepkite 25 min. Prieš patiekdami, leiskite 5 min. atvėsti.

Patarimas. Jei norite sutaupyti, vietoje čederio galite naudoti paprastą fermentinį sūrį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas