Meksikietiška užkepėlė su tortilijomis
-
Gaminimas 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
vištienos filė RIMI500 g
-
kukurūzų traškučiai100 g
-
fermentinis sūris100 g
-
čederio sūris100 g
-
žaliojis paprika1 vnt.
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
kalendražiupsnelis
-
konservuotos raudonosios pupelės RIMI400 g
-
konservuotos baltosios pupelės400 g
-
konservuoti kukurūzai arba mažosios kukurūzų burbuolės400 g
-
konservuoti trinti pomidorai400 g
-
salsa padažas120 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pabodo paprastai pagaminta vištiena? Norite kažko aštresnio? Jums puikia tiks ši užkepėlė, kurioje slypi meksikietiškų skonių lobynas.
Pasiruoškite produktus. Išvirkite vištienos filė ir suplėšykite norimo dydžio gabaliukais. Galite filė (geriau su oda) iškepti orkaitėje ir supjaustyti. Sugrūskite traškučius, sutarkuokite sūrius, kubeliais supjaustykite žaliąją papriką ir svogūną, susmulkinkite česnaką (2 skilteles) ir kalendras, nusausinkite pupeles, įstrižai supjaustykite kukurūzų burbuoles.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo indo dugną ištepkite aliejumi ir tolygiai apibarstykite grūstais kukurūzų traškučiais.
Dideliame dubenyje išmaišykite visus patiekalo ingredientus, išskyrus traškučius ir sūrį. Pusę mišinio tolygiai supilkite ant traškučių. Mišinį tolygiai apibarstykite puse kiekio tarkuoto sūrio. Ant viršaus supilkite likusį patiekalo mišinį, o ant jo tolygiai suberkite likusį sūrį. Kepkite 25 min. Prieš patiekdami, leiskite 5 min. atvėsti.
Patarimas. Jei norite sutaupyti, vietoje čederio galite naudoti paprastą fermentinį sūrį.