Meksikietiška vištienos sriuba su tortilijomis
-
Gaminimas 1h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
vištų šlaunelės4 vnt.
-
vanduo arba sultinys600 ml
-
svogūnas1.5 vnt.
-
morkos2 vnt.
-
saliero stiebas1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
nulupti pomidorai800 g
-
bulvės4 vnt.
-
moliūgas100 g
-
žaliosios šparaginės pupelės150 g
-
raudonosios arba juodosios pupelės340 g
-
konservuoti kukurūzai230 g
-
maltas kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
aitrioji paprika0.5 šaukštelis (-iai)
-
Chalapos pipirai2 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Pateikimui:
-
tortilijos6 vnt.
-
čederio sūris100 g
-
avokadai2 vnt.
-
žalioji citrina1 vnt.
-
kalendros1 ryšulėlis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite sultinį iš vištų šlaunelių su viena morka ir vienu svogūnu. Virkite apie 1 valandą nugraibydami putas. Kai sriuba išvirs, išimkite vištų šlauneles, sultinį perkoškite. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir odos. Mėsos gabalėlius sudėkite į dubenį.
Su aliejumi pakepinkite susmulkintą česnaką, kubeliais supjaustytą 1 morką, 1/2 svogūno ir salierą. Nukoškite juodąsias pupeles ir kukurūzus.
Į sultinį sudėkite apkeptas daržoves, pupeles, kukurūzus, vištienos gabalėlius, supjaustytas kubeliais bulves, moliūgus, susmulkintas šparagines pupeles, pomidorus. Sriubą virkite apie 15–20 min., pagardinkite druska, prieskoniais ir citrinos sultimis.
Įkaitinkite keptuvę. Tortilijas supjaustykite juostelėmis ir apkepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Prieš patiekdami sriubą, įdėkite keptų tortilijų juostelių. Arba galite apibarstyti tortiliją tarkuotu sūriu, perlenkti ją ir apkepti, kad išsilydytų sūris, tada tortiliją supjaustyti į kelis trikampius.
Sriubą pagardinkite avokadu, žaliosios citrinos skiltelėmis, kalendromis.