Meksikietiškas dešrainis
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
kiaulienos arba jautienos dešrelės8 vnt.
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
kukurūzų krepšeliai „Taco“1 pakuotė (-ės)
-
Chalapos paprikos marinuotos4 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.25 vnt.
-
grietinė4 šaukštelis (-iai)
Pomidorų padažui:
-
pomidorai4 vnt.
-
Chalapos paprika1 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.25 vnt.
-
žalioji citrina0.5 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
kalendros20 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Avokadų gvakamolei:
-
avokadai3 vnt.
-
žalioji citrina0.5 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.25 vnt.
-
kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite pomidorų padažą. Pomidorus supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais. Chalapos papriką perpjaukite išilgai, išimkite sėklytes ir susmulkinkite kubeliais. Svogūną ir kalendras smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite susmulkintus produktus, pagardinkite druska, aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis.
Pasigaminkite avokadų gvakamolę. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite minkštimą. Dubenyje šakute sutrinkite avokadus, pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis, sumaišykite su susmulkintu svogūnu, pagardinkite druska, pipirais ir kuminais.
Į kukurūzų krepšelius dėkite gvakamolės, pomidorų padažo, keptą dešrelę, papuoškite marinuotomis Chalapos paprikomis, užkrėskite šaukštą grietinės.
Meksikietišką dešrainį papuoškite kalendrų lapeliais.