Meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
jautienos nugarinė arba kumpis300 g
-
konservuot pomidorai400 g
-
svogūnas1 vnt.
-
daržovių sultinys1 kubelis
-
malta aitrioji paprika0.5 šaukštelis (-iai)
-
„Tacosauce“ padažas2 šaukštas (-ai)
-
konservuotos raudonosios pupelės400 g
-
konservuoti kukurūzai200 g
-
aitrioji paprika20 g
-
bulvės3 vnt.
-
petražolės10 g
-
vanduo1000 ml
-
aliejus keptišlakelis
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jūsų gaminama jautiena visi šeimos nariai mėgsta, bet kartais norisi paįvairinti meniu. Štai jums pilnas įvairių skonių meksikietiškas troškinys, kuris nepaliks nei vieno šeimos nario alkano.
Pasiruoškite produktus. Smulkiai sukapokite svogūnus ir aitriąją papriką. Jautieną supjaustykite 2 x 2 cm gabaliukais. Bulves supjaustykite 1–1,5 cm gabaliukais.
Gilioje keptuvėje su dangčiu arba puode įkaitinkite 1–2 šaukštus aliejaus. Suberkite svogūnus bei aitriąją papriką. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels (1–2 min).
Sumeskite jautieną. Kai apkeps, suberkite pupeles, kapotus pomidorus, bulves, kukurūzus, aitriosios paprikos miltelius, supilkite „Tacosauce“ padažą. Pasūdykite.
Ištirpinkite vandenyje kubelį sultinio ir supilkite į troškinį.
Uždenkite dangtį ir troškinkite, iki mėsa suminkštės (apie 30–40 min). Retkarčiais patikrinkite, ar netrūksta vandens. Jei trūksta – įpilkite.
Prieš patiekdami apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Skanaus!