Meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • jautienos nugarinė arba kumpis
     300 g
  • konservuot pomidorai
     400 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • daržovių sultinys
      1 kubelis
  • malta aitrioji paprika
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • „Tacosauce“ padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • konservuotos raudonosios pupelės
     400 g
  • konservuoti kukurūzai
     200 g
  • aitrioji paprika
     20 g
  • bulvės
     3 vnt.
  • petražolės
     10 g
  • vanduo
     1000 ml
  • aliejus kepti
      šlakelis
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jūsų gaminama jautiena visi šeimos nariai mėgsta, bet kartais norisi paįvairinti meniu. Štai jums pilnas įvairių skonių meksikietiškas troškinys, kuris nepaliks nei vieno šeimos nario alkano.

Pasiruoškite produktus. Smulkiai sukapokite svogūnus ir aitriąją papriką. Jautieną supjaustykite 2 x 2 cm gabaliukais. Bulves supjaustykite 1–1,5 cm gabaliukais. 

Gilioje keptuvėje su dangčiu arba puode įkaitinkite 1–2 šaukštus aliejaus. Suberkite svogūnus bei aitriąją papriką. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels (1–2 min).

Sumeskite jautieną. Kai apkeps, suberkite pupeles, kapotus pomidorus, bulves, kukurūzus, aitriosios paprikos miltelius, supilkite „Tacosauce“ padažą. Pasūdykite.

Ištirpinkite vandenyje kubelį sultinio ir supilkite į troškinį.

Uždenkite dangtį ir troškinkite, iki mėsa suminkštės (apie 30–40 min). Retkarčiais patikrinkite, ar netrūksta vandens. Jei trūksta – įpilkite.

Prieš patiekdami apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė