Meksikietiškos jautienos enchilados
-
Gaminimas 2h 55min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
jautienos sprandinė arba mentė (geriau ištisas gabaas)900 g
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
svogūnas2 vnt.
-
aitriųjų paprikų milteliai2 šaukštelis (-iai)
-
maltas kuminas2 šaukštelis (-iai)
-
malta kalendra2 šaukštas (-ai)
-
kajeno aitriosios paprikos0.25 šaukštelis (-iai)
-
česnakas1 vnt.
-
trinti pomidorai arba natūralaus pomidorų padažas500 g
-
raudonas vynas100 ml
-
kukurūzų tortilija12 vnt.
-
čederio sūris240 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jautieną nusausinkite popierine servetėle, pabarstykite druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite mėsos gabalą iš visų pusių vartydami ~ 7 min. Tuomet perkelkite į troškintuvą.
Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintus svogūnus ir kepkite ant silpnos kaitros, kol suminkštės (~ 5 min.).
Suberkite aitriųjų paprikų miltelius, kuminą, kalendrą, Kajeno ir juoduosius pipirus ir pakepkite ~ 1 min. Sužerkite smulkintus česnakus (4 skilteles) ir pakaitinkite dar 30 sek.
Supilkite trintus pomidorus ar pomidorų padažą, vyną. Išmaišykite ir pilkite prie mėsos.
Uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite jautieną 150 ºC temperatūros orkaitėje 2–2,30 val. Troškinti galite ir gilioje skardoje, tik ją reikės sandariai uždengti folija.
Perkelkite jautieną į didelį dubenį ir leiskite atvėsti. Tuomet naudodami 2 šakutes suplėšykite mėsą kuo smukesnėmis juostelėmis. Padėkite į šaldytuvą 20 min.
Padažą, kuriame kepė mėsa, perkoškite ir padalykite į 3 dalis. Vieną dalį sumaišykite su mėsa ir puse kiekio tarkuoto čederio. Tai bus įdaras.
Kepimo orkaitėje indo dugną (32 x 24 cm) ištepkite antra padažo dalimi.
Į kiekvienos tortilijos centrą įdėkite jautienos įdaro, susukite ir siūle žemyn dėkite į kepimo indą. Taip išrikiuokite vieną šalia kitos visas enchiladas.
Enchiladų viršų patepkite aliejumi. Ant viršaus pilkite trečią (likusią) padažo dalį ir likusį tarkuotą čederį.
Indą kruopščiai uždenkite kepimo folija. Kepkite iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 min.
1 patarimas. Jei skubate, naudokite paruoštą plėšytą jautieną.
2 patarimas. Mėsą galite iškepti iš vakaro arba prieš dieną.