Mėlynųjų bulvių salotos su greipfrutais ir smidrais
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
mėlynosios bulvės500 g
-
mažieji smidrai1 ryšulėlis (-iai)
-
raudonieji greipfrutai2 vnt.
-
kaparėliai4 šaukštas (-ai)
-
citrinos0.5 vnt.
-
alyvuogių aliejus8 šaukštelis (-iai)
-
klevų arba agavų sirupas1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasiruoškite du puodus. Vieną su labai šaltu vandeniu, o kitą dėkite su vandeniu ant kaitvietės ir užvirkite. Į verdantį vandenį sudėkite mažuosius smidrus ir virkite apie 3 min. Išvirtus smidrus perdėkite į šaltą vandenį kelioms sekundėms, ištraukite ir nusausinkite.
Nuskustas bulves virkite pasūdytame vandenyje apie 15–20 min. (priklauso nuo bulvių dydžio), kol suminkštės.
Greipfrutus nulupkite. 1,5 greipfruto supjaustykite kubeliais, iš likusios pusės vaisiaus išspauskite sultis.
Į lėkštes tolygiai išdėliokite supjaustytas kubeliais bulves, smidrus, greipfrutą, kaparėlius.
Mažame dubenėlyje suplakite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sirupą, greipfruto sultis, druską ir paprikos miltelius.
Pagamintu padažu pagardinkte salotas.
Patarimas: Galite improvizuoti su salotų skoniais. Smidrus pakeisti ankštinėmis pupelėmis, o greipfrutus – raudonaisiais apelsinais.