Menkės su pankoliais ir apelsinais

  • Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis
Menkės su pankoliais ir apelsinais

Ingredientai

Ingredientai

  • pankoliai
     2 vnt.
  • apelsinai
     2 vnt.
  • nerafinuotas kokosų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • menkių filė
     600 g
  • migdolų riekelės
     4 šaukštas (-ai)
  • pesto padažas
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pankolius supjaustykite žiedeliais. Išspauskite apelsinų sultis.

Keptuvėje ištirpdykite kokosų aliejų ir lengvai apkepkite pankolius. Galite šiek tiek pasūdyti.

Tuomet supilkite apelsinų sultis ir patroškinkite ~ 15 min.

Menkę supjaustykite į 4 gabalėlius, paskaninkite druska, pipirais ir, sudėję į karščiui atsparų indą, pašaukite į iki 175 °C įkaitintą orkaitę 15–20 min.

Migdolų riekeles kepkite keptuvėje be aliejaus arba orkaitėje, kol lengvai pagels.

Į lėkštę dėkite pankolius su apelsinų sultimis. Ant viršaus guldykite žuvį. Apibarstykite kepintomis migdolų riekelėmis ir užpilkite pesto.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas