Menkės su pankoliais ir apelsinais
-
Gaminimas 1h 10min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
pankoliai2 vnt.
-
apelsinai2 vnt.
-
nerafinuotas kokosų aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
menkių filė600 g
-
migdolų riekelės4 šaukštas (-ai)
-
pesto padažas2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pankolius supjaustykite žiedeliais. Išspauskite apelsinų sultis.
Keptuvėje ištirpdykite kokosų aliejų ir lengvai apkepkite pankolius. Galite šiek tiek pasūdyti.
Tuomet supilkite apelsinų sultis ir patroškinkite ~ 15 min.
Menkę supjaustykite į 4 gabalėlius, paskaninkite druska, pipirais ir, sudėję į karščiui atsparų indą, pašaukite į iki 175 °C įkaitintą orkaitę 15–20 min.
Migdolų riekeles kepkite keptuvėje be aliejaus arba orkaitėje, kol lengvai pagels.
Į lėkštę dėkite pankolius su apelsinų sultimis. Ant viršaus guldykite žuvį. Apibarstykite kepintomis migdolų riekelėmis ir užpilkite pesto.
Skanaus!