Mėsainis „MEXICANO“
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės:
-
Jautienos maltiniai4 vnt.
-
Čederio sūris4 gabalėlis (-iai)
-
Avokadas1 vnt.
-
Raugintas agurkas1 vnt.
-
Salotų lapai8 vnt.
-
Mėsainių bandelė4 vnt.
-
Tortilijų traškučiai100 g
Paruošti pupeles reikės:
-
Virtos pupelės230 g
-
Česnakas3 skiltelė (-ės)
-
Žaliosios citrinos sultys15 ml
Pomidorų padažui:
-
Pomidoras3 vnt.
-
Svogūnas1 vnt.
-
Chalapos paprika1 vnt.
-
Citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
Garnyrui:
-
batatai2 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Maltas kuminas1 žiupsnelis
-
Pipiraipagal skonį
-
Aliejus1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje sumaišykite pupeles su česnakais ir žaliosios citrinos sultimis, lengvai juos sugrūskite.
Pasigaminkite padažą. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išskaptuokite minkštimą ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Smulkiai sukapokite svogūną ir Chalapos papriką. Dubenyje sumaišykite pomidorus, svogūnus, Chalapos papriką, paskaninkite druska, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite.
Pasigaminkite garnyrą. Saldžiąsias bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite stambiomis lazdelėmis. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Bulves paskaninkite prieskoniais, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje 180 0C temperatūroje apie 25 min.
Grilio keptuvėje apkepkite mėsainių mėsos maltinukus iš abiejų pusių po 5–8 min.
Bandelę perpjaukite per pusę, pakepkite ant grilio keptuvės arba skrudintuvėje. Dėliokite produktus ant bandelės: salotos lapą, pupeles, tortilijos traškučius, mėsos maltinuką, rauginto agurko griežinėlį, dėkite padažo, čederio sūrio, avokado griežinėlį ir užbaikite
uždėdami kitą bandelės pusę.