Mėsainis „MEXICANO“

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Mėsainis „MEXICANO“

Ingredientai

Patiekalui reikės:

  • Jautienos maltiniai
     4 vnt.
  • Čederio sūris
     4 gabalėlis (-iai)
  • Avokadas
     1 vnt.
  • Raugintas agurkas
     1 vnt.
  • Salotų lapai
     8 vnt.
  • Mėsainių bandelė
     4 vnt.
  • Tortilijų traškučiai
     100 g

Paruošti pupeles reikės:

  • Virtos pupelės
     230 g
  • Česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • Žaliosios citrinos sultys
     15 ml

Pomidorų padažui:

  • Pomidoras
     3 vnt.
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Chalapos paprika
     1 vnt.
  • Citrinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Garnyrui:

  • batatai
     2 vnt.
  • Druska
      pagal skonį
  • Maltas kuminas
     1 žiupsnelis
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite pupeles su česnakais ir žaliosios citrinos sultimis, lengvai juos sugrūskite.

Pasigaminkite padažą. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išskaptuokite minkštimą ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Smulkiai sukapokite svogūną ir Chalapos papriką. Dubenyje sumaišykite pomidorus, svogūnus, Chalapos papriką, paskaninkite druska, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite.

Pasigaminkite garnyrą. Saldžiąsias bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite stambiomis lazdelėmis. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Bulves paskaninkite prieskoniais, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje 180 0C temperatūroje apie 25 min.

Grilio keptuvėje apkepkite mėsainių mėsos maltinukus iš abiejų pusių po 5–8 min.

Bandelę perpjaukite per pusę, pakepkite ant grilio keptuvės arba skrudintuvėje. Dėliokite produktus ant bandelės: salotos lapą, pupeles, tortilijos traškučius, mėsos maltinuką, rauginto agurko griežinėlį, dėkite padažo, čederio sūrio, avokado griežinėlį ir užbaikite
uždėdami kitą bandelės pusę.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas