Mėsainis su azijietiška kiauliena
-
Gaminimas 1h 15min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Patiekalui reikės:
-
Malta kiauliena500 g
-
Tigrinės krevetės200 vnt.
-
Šviežios kalendros2 šaukštas (-ai)
-
Bandelė mėsainiams4 vnt.
-
Aitrioji paprika0.25 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Saldžiarūgščiam padažui:
-
Saldus aitriosios paprikos padažas100 g
-
Mangas50 g
-
Agurkas0.5 vnt.
Salotoms ,,Slaw":
-
Agurkas0.5 vnt.
-
Morka1 vnt.
-
Raudonasis kopūstas100 g
-
Šviežias kopūstas150 g
-
Majonezas1 šaukštas (-ai)
-
Žaliųjų citrinų sultys1 šaukštas (-ai)
-
Cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Žuvų padažas1 šaukštas (-ai)
-
Kalendros2 šaukštas (-ai)
-
Saulėgrąžų daigai20 g
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Garnyrui:
-
Bulvės4 vnt.
-
Aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite saldžiarūgštį padažą. Į dubenį sudėkite nuluptą ir supjaustytą mažais kubeliais mangą ir taip pat supjaustytus agurkus. Išmaišykite.
Pasiruoškite garnyrą. Bulves labai gerai nuplaukite, supjaustykite stambiomis lazdelėmis, paskaninkite druska ir pipirais, apšlakstykite aliejumi ir šaukite į 180 0C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 min.
Pasigaminkite „Slaw“ salotas. Agurkus supjaustykite plonais šiaudeliais. Morką nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais. Kopūstus susmulkinkite šiaudeliais. Viską suberkite į dubenį su saulėgrąžų daigais. Citrinų sultis, cukrų, žuvų padažą ir majonezą išmaišykite. Svarbu, kad ištirptų cukrus. Padažu apšlakstykite daržoves ir pagardinkite kapotomis kalendromis.
Nuo krevečių pašalinkite kiautus, nuplaukite jas ir nusausinkite. Krevetes susmulkinkite ir sumaišykite su kapotomis kalendromis, aitriąja paprika, druska, pipirais ir kiaulienos faršu. Iš faršo formuokite maltinukus ir padėkite šaltai pastovėti 10 min.
Maltinukus dėkite į vidutiniškai įkaitintą grilio keptuvę. Kepkite panašiai po 10 minučių iš abiejų pusių.
Bandelę perpjaukite per pusę, pakepkite ant grilio keptuvės ir darykite mėsainį. Ant bandelės puselės dėkite kalendrų, kiaulienos maltinuką, saldaus aitriosios paprikos padažo, salotas ir daigus. Uždėkite viršuje kitą bandelės pusę. Mėsainį patiekite su keptomis
bulvėmis.