Mėsainis su kalakutiena ir avokadų padažu
-
Gaminimas 50min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Kalakutų petukų faršas500 g
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Žalioji citrina0.5 vnt.
-
Kalendrospagal skonį
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Aitrioji paprika0.5 vnt.
-
Imbiero šaknis3 gabalėlis (-iai)
-
Salotų lapas8 vnt.
-
Pomidoras2 vnt.
-
Mėsainių bandelės4 vnt.
Avokadų padažui:
-
Avokadas2 vnt.
-
Žalioji citrina0.5 vnt.
-
Šviežios kalendros10 g
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Graikiškas jogurtas200 g
Garnyrui:
-
Saliero šaknis0.5 vnt.
-
Saldi buvė1 vnt.
-
Morkos2 vnt.
-
Smulkinti muskato riešutai0.25 šaukštelis (-iai)
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į virtuvinį kombainą supilkite žaliosios citrinos sultis, alyvuogių aliejų. Sudėkite tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, 20 g kalendrų lapelių, nuluptą česnako skiltelę, nuluptą imbiero šaknį. Aitriąją papriką nuplaukite ir pašalinkite sėklytes. Visus produktus sutrinkite iki vientisos masės. Dubenyje sumaišykite kalakutų petukų mėsos faršą su pasigamintu marinatu. Pamarinuokite mėsą apie 20–30 min. Formuokite mėsainių maltinukus ir kepkite ant grilio keptuvės su aliejumi iš abiejų pusių po 4–5 min.
Paruoškite garnyrą. Saldžiąją bulvę ir saliero šaknį nulupkite, morkas nuskuskite. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite storomis lazdelėmis. Paskaninkite druska, muskato riešutu, pamaišykite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 0C temperatūroje apie 10 min.
Pasigaminkite padažą. Sudėkite į virtuvinį kombainą česnaką, kalendras, avokadus, jogurtą, supilkite citrinos sultis ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
Mėsainių puseles galite pakepti ant grilio keptuvės arba skrudintuvėje. Ant vienos pusės dėkite salotų lapą, paruoštą avokadų padažą, maltinuką, pomidoro griežinėlį ir kaip kepurėlę uždėkite kitą bandelės pusę.