Mėsainis su žirnių pagrindo paplotėliais ir Cezario padažu
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Cezario padažas
-
Majonezas450 g
-
Česnako skiltelės60 g
-
Rafinuotas rapsų aliejus150 g
-
Kaparėliai30 g
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Mielių dribsniai15 g
Mėsainiai
-
Žirnių pagrindo paplotėliai mėsainiams2 vnt.
-
Mėsainių bandelės2 vnt.
-
Raudonieji svogūnai0.5 vnt.
-
Salotų lapai2 lapai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Padarykite Cezario padažą. Į nedidelį puodą sudėkite nuluptas česnako skilteles bei aliejų ir užvirkite.
Toliau troškinkite, kol česnakas taps auksinės spalvos.
Nukelkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.
Česnaką smulkiai supjaustykite ir dėkite į majonezą (aliejus, kuriame virė česnakas, vėliau gali būti naudojamas kepti patiekalus, į kuriuos dedama česnako).
Įmaišykite smulkiai pjaustytus kaparėlius, mielių dribsnius, druską ir pipirus.
Žirnių pagrindo paplotėlius apkepkite keptuvėje arba grilyje, kol paruduos iš abiejų pusių.
Kai paplotėliai apkeps, toje pačioje keptuvėje arba grilyje kepkite mėsainių bandeles, kol jos taps traškios.
Vieną mėsainio bandelę aptepkite Cezario padažu, dėkite salotų lapus, svogūnus, žirnių paplotėlį, dar šiek tiek padažo ir ant viršaus uždėkite likusią bandelę.