Midijos dviems
-
Gaminimas 10min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Sviestas RIMI1 šaukštas (-ai)
-
Paprastosios midijos RIMI1 kg
-
Prancūziškas raguolis1 vnt.
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Svogūnai1 vnt.
-
Petražolės1 ryšulėlis (-iai)
-
Picų padažas RIMI100 ml
-
Baltas vynas100 ml
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Batoną, suvyniotą į drėgną pergamentinį popierių, kepkite apie 4 minutes.
Puode ištirpinkite sviestą ir lengvai pakepinkite svogūnus bei česnakus. Troškinkite 30 sekundžių – tai suteiks sviestui ypatingo skonio.
Įpilkite vyno, pomidorų padažo, sudėkite petražoles ir midijas.
Puodą uždenkite dangčiu, virkite maksimalioje temperatūroje 3-4 minutes, kas 2 minutes pamaišydami.
Midijos patiekiamos dubenyje su padažu ir skanaujamos su ką tik iškeptu batonu.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.