Midijos kokosų pieno padaže
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
midijos1 kg
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
kokosų gėrimas400 ml
-
vištienos sultinys100 ml
-
bazilikasžiupsnelis
-
žaliosios citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
rudasis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
žuvies padažas1 šaukštas (-ai)
-
aitriųjų paprikų padažas0.5 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į įkaitintą gilią keptuvę supilkite aliejų, suberkite kapotą česnaką (2 skilteles) bei svogūną ir kepkite apie 2 min., kol suminkštės. Supilkite kokosų pieną, sultinį, įberkite bazilikų, paskaninkite žaliųjų citrinų sultimis, ruduoju cukrumi ir likusiais pagardais.
Padažui užvirus sudėkite kruopščiai nuplautas midijas, uždenkite ir vis pamaišydami kepkite 5 min. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite. Midijas sudėkite į dubenius, gausiai apliekite padažu ir patiekite su jazminų ryžiais ar baltos duonos rieke.