Midijos su citrinžolėmis
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Paprastosios midijos RIMI1 kg
-
Sviestas RIMI50 g
-
Česnakai5 skiltelė (-ės)
-
Citrinžolė
-
Bazilikų PESTO padažas SELECTION BY RIMI2 šaukštas (-ai)
-
Sausas baltas vynas150 ml
-
Petražolės1 ryšulėlis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Midijoms virti rinkitės didelį puodą ar keptuvę su dangčiu. Ištirpinkite sviestą, suberkite išspaustas česnako skilteles, leiskite pravėsti.
Įdėkite pesto ir susmulkintą citrinžolę. Supilkite baltąjį vyną ir leiskite užvirti. Sudėkite midijas, suberkite petražoles, uždėkite indą dangčiu ir troškinkite.
Troškinkite apie 5 minutes arba tol, kol visos midijos atsidarys. Patiekite iš karto. Patiekite midijas su skrudintu prancūzišku batonu.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.