Midijų ir krevečių užkandis su pomidorais ir pupelėmis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
midijos1 kg
-
krevetės300 g
-
alyvuogių aliejus60 ml
-
svogūnai3 vnt.
-
pankolis1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
rozmarinas5 g
-
baltasis vynas125 ml
-
baltosios pupelės400 g
-
trinti pomidorai500 g
-
petražolės20 g
-
prancūziškas raguolis bagetėpatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite kubeliais. Pankolį supjaustykite smulkiais kubeliais.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Suberkite svogūną ir česnaką, rozmarino šakelę, viską pakepkite kelias minutes. Supilkite vyną, pakaitinkite, kol pusę skysčio nugaruos. Suberkite pupeles, sukrėskite trintus pomidorus su bazilikais. Maišydami patroškinkite apie 5 minutes.
Krevetes ir midijas suberkite į troškinį ir pavirkite 4 minutes.
Patiekalą patiekite su prancūzišku batonu.