Midijų sriuba su citrinžole ir šakniavaisių lazdelėmis, skrudintomis su aitriąja paprika
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
morkos3 vnt.
-
pastarnokai3 vnt.
-
gumbiniai salierai500 g
-
rapsų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
aitriųjų paprikų dribsniai2 žiupsneliai
-
druskapagal skonį
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
citrinžolių stiebai2 vnt.
-
rapsų aliejus2 šaukštelis (-iai)
-
virtos midijos450 g
-
citrinmedžio lapeliai3 vnt.
-
neriebus kokosų pienas400 ml
-
daržovių sultinys (vanduo ir sultinio kubelis arba koncentruotas sultinys)250 ml.
-
žalioji citrina1 vnt.
-
svogūnų laiškai2 vnt.
-
viso grūdo duona8 riekelės
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Atšildykite midijas, jei jos yra užšaldytos ir įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.
Šakniavaisių lazdelės: Nuskuskite šakniavaisius ir supjaustykite juos lazdelėmis. Sudėkite juos ant skardos ir sumaišykite su aliejumi ir aitriosios paprikos dribsniais bei pagardinkite druska. Kepkite orkaitės viduryje tol, kol jos suminkštės ir įgaus auksinę spalvą, 20-25 minutes.
Midijų sriuba: Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką (2 skilteles). Lengvai padaužykite citrinžolės stiebus, kad jie įtrūktų.
Apkepkite svogūną, česnaką ir citrinžolę aliejuje ant vidutinės ugnies tol, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite midijas ir midijų sultinį iš pakuotės, citrinmedžio lapelius, kokosų pieno, sultinio ir žaliosios citrinos sulčių (2 šaukštai). Užvirinkite ir palikite virti apytiksliai 3 minutes.
Patiekti su: laiškinius svogūnus supjaustykite juostelėmis ir pabarstykite jais sriubą.
Patiekite sriubą su šakniavaisių lazdelėmis ir duona.