Mielinės tešlos rageliai su kriaušėmis ir morkomis
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
mielinė tešla1 kg
-
morkos250 g
-
sviestas „ghee“2 šaukštas (-ai)
-
kriaušės4 vnt.
-
cinamonas1 šaukštas (-ai)
-
medus100 g
-
Citrinos1 vnt.
-
kiaušinis1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kriaušes nulupkite, morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite arba sutarkuokite plonais šiaudeliais. Suberkite morkas į puodą ir apkepkite su sviestu, kad suminkštėtų. Į dubenį sudėkite morkas, kriaušes, medų, supilkite citrinos sultis, suberkite cinamoną. Viską gerai išmaišykite.
Ant miltais pabarstyto pagrindo iškočiokite tešlą ir supjaustykite kvadratais 6x6 cm, ant kiekvieno jų dėkite įdaro ir susukite. Suformuotus pyragėlius dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir palikite 20 min. pakilti. Patepkite plaktu kiaušiniu.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite pyragėlius apie 20–25 min.