Mielinės tešlos rageliai su kriaušėmis ir morkomis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Mielinės tešlos rageliai su kriaušėmis ir morkomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • mielinė tešla
     1 kg
  • morkos
     250 g
  • sviestas „ghee“
     2 šaukštas (-ai)
  • kriaušės
     4 vnt.
  • cinamonas
     1 šaukštas (-ai)
  • medus
     100 g
  • Citrinos
     1 vnt.
  • kiaušinis
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kriaušes nulupkite, morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite arba sutarkuokite plonais šiaudeliais. Suberkite morkas į puodą ir apkepkite su sviestu, kad suminkštėtų. Į dubenį sudėkite morkas, kriaušes, medų, supilkite citrinos sultis, suberkite cinamoną. Viską gerai išmaišykite.

 Ant miltais pabarstyto pagrindo iškočiokite tešlą ir supjaustykite kvadratais 6x6 cm, ant kiekvieno jų dėkite įdaro ir susukite. Suformuotus pyragėlius dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir palikite 20 min. pakilti. Patepkite plaktu kiaušiniu. 

 Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite pyragėlius apie 20–25 min.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis