Migdolinis macha pudingas

  • Gaminimas 7h
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Gliaudyti migdolai RIMI
     100 g
  • Vanduo
     300 ml
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     200 ml
  • Cukrus RIMI
     50 g
  • Matcha arbatos milteliai
     8 g
  • Maistinė želatina
     7 g
  • Plakta grietinėlė ir matcha milteliai
      patiekimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Skaniausias mano ragautas desertas Japonijoje dabar gali atsirasti ant kiekvieno iš jūsų stalo - gamyba paprastutė, pavyks net ir pradedančiajam šefui!

 



 

Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kol pilnai atvės. Nulupkite odeles, blenderyje suplakite su 300 ml šalto vandens ir perkoškite per marlę - gausite migdolų „pieną“.
Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
Nedideliame puode pakaitinkite grietinėlę, migdolų „pieną“ ir cukrų beveik iki virimo (bet neužvirkite!). Išjunkite kaitrą, iškart sudėkite želatiną ir gerai išmaišykite.
Persijotus matcha miltelius užpilkite 5-6-iais šaukštais karštos pieno masės ir išplakite. Per sietelį matchos mišinį supilkite į likusią masę puode ir išmaišykite.
Išpilstykite į indelius (aš vėl naudojau sietelį) ir palikite šaldytuve minimum 5val.
Patiekite su norimais priedais.

Panašūs receptai

„Pinokio“ tortas

1h • Vidutinis