Militos Daikerytės varškės blyneliai

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Militos Daikerytės varškės blyneliai

Ingredientai

  • varškė 9%
     500 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • miltai
     4 šaukštas (-ai)
  • druska
      žiupsnelis
  • kepimo milteliai
      žiupsnelis
  • cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • sviestas
      kepimui
  • grietinė
      pagardinimui
  • džemas
      pagardinimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Varškę sutrinti iki vientisos masės.
3 kiaušinių trynius išplakti su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus ir supilti į varškę, gerai išmaišyti.
Į tešla įsijoti 4-5 šaukštus miltų ir žiupsnelį kepimo miltelių, vėl gerai išmaišyti. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos ir supilti į tešlą, išmaišyti.
Gerai įkaitinti keptuvę su sviestu.
Formuoti keptuvėje blynelius, kai blynukai keptuvėje - sumažinti ugnį ir kepti uždengus dangčiu, apkepti abi puses.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas