Mini blynukų bokšteliai su varškės kremu

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Mini blynukų bokšteliai su varškės kremu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Vanduo arba pienas
     200 ml
  • Blynų ir vaflių mišinys be gliuteno
     250 g
  • Aliejus
     1 šlakelis (-iai)
  • Mandarinas
     3 vnt.
  • Šviežios mėtos
     2 vnt.
  • Varškė
     250 g
  • Minkštasis sūris
     100 g
  • Cukraus pudra
     2 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Blynukus iškepkite, kaip nurodyta instrukcijoje ant blynų ir vafl ių mišinio be gliuteno pakelio. Iškepę leiskite blynukams atvėsti.

Tuo tarpu visus varškės kremui skirtus ingredientus sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. Išplakite juos elektriniu maišytuvu iki vientisos masės (arba pertrinkite masę per sietelį).

Gautą masę sudėkite į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu.

Kiekvienam bokšteliui atidėkite po tris blynukus. Tada pertepkite visus sluoksnius, sulipdydami trijų aukštų bokštelius. Ant viršaus užpurkškite kremo.

Nuo nuluptų mandarinų skiltelių nuimkite baltas plėveles – turi likti skiltelės be odelių. Papuoškite mandarinų skiltelėmis blynukų bokštelius. Spalvingumo, gaivos ir aromato bokšteliams suteiks ant viršaus įsmeigti šviežių mėtų lapeliai.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis