Mini užkandžiai su silkės tartaru
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
plikytos duonos kepalas su miežiais ir kanapių sėklomis0.5 vnt.
-
silpnai sūdytos silkių filė240 g
-
obuolys1 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.25 vnt.
-
citrina0.25 vnt.
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
grūdėtosios garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
varškės kremas2 šaukštas (-ai)
-
česnakų daigai20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 20 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Silkės filė supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite obuolį, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas. Obuolį supjaustykite smulkiais dailiais kubeliais, juos apšlakstykite citrinos sultimis. Tada nulupkite svogūną ir supjaustykite labai smulkiais kubeliais.
Visus paruoštus ingredientus sumaišykite dubenyje. Supilkite aliejų, sudėkite garstyčias, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Duoną supjaustykite riekelėmis ir formele išspauskite apvalius paplotėlius. Kiekvieną paplotėlį plonu sluoksniu aptepkite varškės kremu.
Tada mažesnę formelę uždėkite ant paruošto apvalaus duonos paplotėlio ir dėkite silkės tartaro. Po to labai atsargiai nuimkite formelę. Tą patį pakartokite dėdami tartaro ir ant kitų paruoštų duonos paplotėlių.
Papuoškite česnakų daigais – jų užbarstykite ant silkės tartaro.