Moliūgų daugiaryžiai su ožkos sūriu ir džiovintomis spanguolėmis
-
Gaminimas 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
sviestinis moliūgas600 g
-
daržovių sultinys1 l
-
sviestas2 šaukštas (-ai)
-
šalotinis svogūnas1 vnt.
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
čiobrelis (šviežias)1 šaukštelis (-iai)
-
ryžiai „Arborio“300 g
-
baltojo vyno actas1 šaukštelis (-iai)
-
tarkuotas kietasis sūris100 g
-
petražolės0.25 šaukštas (-ai)
-
tarkuotas muskatas0.25 šaukštelis (-iai)
-
ožkos pieno sūris125 g
-
džiovintos spanguolės100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įdėkite į orkaitę sviestinį moliūgą ir kepkite, kol suminkštės. Atvėsinkite, išskaptuokite minkštimą ir sutrinkite iki vientisos masės su virtuviniu trintuvu.
Sultinį pavirinkite puode ant vidutinės kaitros ir sumaišykite su moliūgo tyre. Sumažinkite kaitrą ir gautą masę pavirinkite.
Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, suberkite ryžius, čiobrelius ir pakepinkite apie minutę maišydami. Supilkite actą ir samtį sultinio ant ryžių, pamaišykite, pakepkite ir vėl užpilkite samtį sultinio. Ryžiai turi pasidaryti minkšti, kreminės tekstūros. Kai ryžiai bus paruošti, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, muskatą, petražoles. Užberkite susmulkinto ožkos pieno sūrio ir spanguolių.