Moliūgų ir apelsinų sriuba su imbieru ir kariu
-
Gaminimas 1h 5min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
moliūgas300 g
-
vištienos sultinys500 ml
-
apelsinai2 vnt.
-
maži svogūnai2 vnt.
-
aliejus kepti
-
grietinėlė50 ml
-
česnakas1 vnt.
-
malti imbierai0.5 šaukštelis (-iai)
-
kario prieskoniai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ši sriuba yra nuostabaus skonio ir aromato, šilkinės tekstūros bei puikiai tinkanti lengvai paruošiamai vakarienei. Šioje sriuboje esantis imbieras su kariu sriubai suteikia lengvo rytietiško subtilumo.
Supjaustykite kubeliais moliūgą ir kepkite aliejuje apie 35 min., kol suminkštės.
Įdėkite smulkintą svogūną, česnaką (1 skiltelę), įberkite imbiero, kario, druskos ir pipirų ir kepkite dar apie 10 min.
Supilkite sultinį ir pavirkite apie 10 min.
Išspauskite šviežių apelsinų sulčių su minkštimu.
Sriubą pertrinkite virtuviniu smulkintuvu. Supilkite sultinį, sultis ir pavirkite apie 10 min.
Gardinkite grietinėle. Vietoj moliūgo galite naudoti ir morkas – išvirs gardi morkų ir apelsinų sriuba. Skanaus!