Moliūgų ir apelsinų sriuba su imbieru ir kariu

  • Gaminimas 1h 5min
  • Vidutinis
Moliūgų ir apelsinų sriuba su imbieru ir kariu

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • moliūgas
     300 g
  • vištienos sultinys
     500 ml
  • apelsinai
     2 vnt.
  • maži svogūnai
     2 vnt.
  • aliejus kepti
     
  • grietinėlė
     50 ml
  • česnakas
     1 vnt.
  • malti imbierai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • kario prieskoniai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ši sriuba yra nuostabaus skonio ir aromato, šilkinės tekstūros bei puikiai tinkanti lengvai paruošiamai vakarienei. Šioje sriuboje esantis imbieras su kariu sriubai suteikia lengvo rytietiško subtilumo.

Supjaustykite kubeliais moliūgą ir kepkite aliejuje apie 35 min., kol suminkštės.

Įdėkite smulkintą svogūną, česnaką (1 skiltelę), įberkite imbiero, kario, druskos ir pipirų ir kepkite dar apie 10 min.

Supilkite sultinį ir pavirkite apie 10 min.

Išspauskite šviežių apelsinų sulčių su minkštimu.

Sriubą pertrinkite virtuviniu smulkintuvu. Supilkite sultinį, sultis ir pavirkite apie 10 min.

Gardinkite grietinėle. Vietoj moliūgo galite naudoti ir morkas – išvirs gardi morkų ir apelsinų sriuba. Skanaus!

Panašūs receptai

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kopūstų sriuba

45min • Vidutinis