Moliūgų ir cinamono sviestas
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
-
sviestas200 g
-
cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
smulkinti muskatai0.5 šaukštelis (-iai)
-
malta vanilė1 šaukštelis (-iai)
-
moliūgas120 g
-
medus80 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ypač tiks kaip užtepėlė ant duonos skrebučio kartu su karšta kakava.
. Nurodytą kiekį moliūgo suvyniokite į kepimo popierių, tada – į foliją ir apie 20 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės. Pastaba. Kepimo laikas priklauso nuo gaminamo moliūgo kiekio (jei ruošite visą moliūgą, kepkite 40 min.).
Tuomet išskobkite visą minkštimą ir sutrinkite. Pastaba. Šią moliūgų tyrę galite pasiruošti iš vakaro arba pasigaminti jos daugiau (iš viso moliūgo) ir užšaldyti norimais kiekiais.
Elektriniu trintuvu ištrinkite sviestą, cinamoną ir muskatus. Po truputį dėkite moliūgų tyrės, medaus, vanilės ekstrakto ir toliau trinkite apie 2 min., kol masė pasidarys puri.