Moliūgų ir kavos sriuba
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
sviestinis moliūgas (vidutinio dydžio)2 vnt.
-
didelis valgomasis batatas1 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
imbiero šaknis2
-
moliūgų sėklospatiekiant
-
kokosų aliejus2 šaukštas (-ai)
-
čiobrelis1 vnt.
-
kavos pupelės45 g
-
35 % riebumo grietinėlė300 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
prancūziškas batonaspatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Daržoves nuskuskite. Moliūgus (pašalinę sėklas) ir valgomąjį batatą smulkiai supjaustykite.
Svogūną ir česnaką susmulkinkite, imbierą sutarkuokite.
Įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje paskrudinkite moliūgų sėklas apie 5 min.
Dideliame puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, imbierą, česnakus, čiobrelius ir trumpai pakepinkite. Tuomet suberkite moliūgus ir valgomąjį batatą. Pamaišydami kepkite 5 min.
Kavos pupeles sumalkite ir išvirkite 100 ml kavos.
Į puodą supilkite kavą ir tiek vandens, kad apsemtų daržoves. Troškinkite 35 min. arba kol moliūgai ir valgomieji batatai pakankamai suminkštės. Išimkite čiobrelius. Supilkite grietinėlę ir užvirkite.
Virtuviniu kombainu sutrinkite viską iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sriubą patiekite su prancūzišku batonu. Ant viršaus pabarstykite skrudintų moliūgų sėklų.