Moliūgų ir obuolių sulčių kokteilis
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
-
moliūgas150 g
-
obuolių sultys250 ml
-
šaltalankių tyrė (nebūtina)50 ml
-
svarainių sirupas ( tinka lazdynų, klevų sirupas)50 ml
-
lukštentų moliūgų sėklos50 g
-
cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
aliejus50 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite moliūgą, nusausinkite šluoste ir nulupkite žievelę aštriu peiliu.
Moliūgą supjaustykite 1 cm x 1 cm 1 cm dydžio kubeliais, sudėkite į sandarų plastikinį indelį ir padėkite į šaldiklį, kad sušaltų.
Moliūgo sėklas suberkite į dubenėlį, supilkite aliejų, cinamoną ir gerai išmaišykite, suberkite į popieriumi išklotą skardą ir kepinkite 70 C temperatūroje apie 20 minučių.
Moliūgo kubelius suberkite į blenderį, įpilkite apie 100 ml sulčių ir gerai sutrinkite, kai nebelieka didelių dalelių, supilkite likusias sultis, šaltalankių tyrę ir gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į taures, suberkite moliūgo sėklas, pašlakstykite sirupu.