Moliūgų ir varškės apkepas

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Moliūgų ir varškės apkepas

Ingredientai

Ingredientai:

  • pienas
     500 ml
  • manų kruopos
     180 g
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • moliūgas
     1 kg
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • varškė
     500 g
  • druska
     1 žiupsnelis
  • cukrus
     100 g
  • kmynai (neprivaloma)
     1 žiupsnelis
  • grietinė arba jogurtas (patiekimui)
     300 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite manų košę. Į puodą įpilkite pieno ir kaitinkite, iki užvirs. Maišydami plona srovele berkite manų kruopas. Atskirai suplakite visų kiaušinių baltymus.

Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Maišydami kepkite svieste ~ 5 min. Leiskite atvėsti.

Į dubenį sudėkite manų košę, varškę, kiaušinių trynius, druską, cukrų, kmynus ir išmaišykite. Įdėkite išplaktus baltymus ir vėl išmaišykite. Suberkite moliūgų kubelius ir darsyk atsargiai išmaišykite.

Kepimo indus ištepkite sviestu ir supilkite gautą masę. Išlyginkite paviršių ir patepkite 2 valg. šaukštais grietinėlės ar jogurto. Pašaukite į iki 180 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 30 min. Patiekite su grietine ar jogurtu.
Skanaus!


Patarimas. Moliūgus galite sutrinti iki vientisos masės ir sumaišyti su varškės mase, o ne pjaustyti gabaliukais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas